Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadzienie makowe z powidłami

Składniki:

  • 1 szkl. maku
  • ½ szkl. płynnego miodu
  • ½ szkl. cukru pudru
  • ½ kostki masła
  • ½ szkl. surowych białek
  • ½ szkl. powideł
  • ½ szkl. rodzynek
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:
    Mak żaląc wodą i gotować około 10 minut po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie zmiksować go na gładką masę po czym dodać do niego masło, miód, rodzynki oraz powidła.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywna piane, delikatnie połączyć.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *