Składniki :
- ser zółty -ile wlezie:)
- keczup
- pieczarki
- parówki
- oregano
Sposób przyrządzenia:
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do niego pieczarki obrane i pokrojone w plasterki lub starte na tarce jak ser oraz parówki pokrojone w małą kostkę.Całość wymieszać i przyprawić oregano po czym zmieszać z keczupem.Można to dać do wszystkiego-na pizze, na tosty,na zwykły chleb ale najlepsze jest jak się roztopi.Pychotka:)
mala uwaga, proponuje nie obierac pieczarek, bo pozbawia sie je wiekszosci smaku. Wystarczy omiesc pedzelkiem jesli niezabrudzone albo umyc pojedynczo pod cienkim strumieniem wody, kapeluszem do gory i troszke przyciac trzonki. Nie zanurzac w wodzie, bo nabiora jej duzo. Niektorzy obieraja, bo tak robila mama, ale na swiecie nie obieraja, nie ma potrzeby, chyba, ze kapelusz brzydki, swiezych nie. Z mlodych b. swiezych pieczarek robi sie surowke z winegretem, pyszna (tak, pieczarki surowe) i tez sie nie obiera. Anerite.
piczarki OBIERAć?
nigdy nie obierałam pieczarek, pierwsze słyszę !