Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszle ze szpinakiem

Składniki:

  • 25 dag makaronu muszle
  • garść szpinaku
  • 10 dag serka homogenizowanego
  • 5 dag fety
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • łyżka parmezanu
     

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W miedzy czasie serek wymieszać razem z fetą i szpinakiem pokrojonym na paseczki,.
    Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
    Makaron odcedzić i napełnić je serowym farszem.
    Ułożyć muszle w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Posypać parmezanem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *