Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszelki z grzybami i tuńczykiem

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 2 kostki Bulionu Grzybowego
  • sól
  • 1 sos Italia sycylijski
  • 1 puszka tuńczyka
  • 250 g makaronu muszelki
  • 200 g kurek

    Sposób wykonania:

    Makaron zalać wodą, wrzucić kostkę bulionową i ugotować.
    Następnie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich posiekany czosnek oraz sos przygotowany według opisu na opakowaniu.
    Makaron odcedzić i ułożyć na talerzu.
    polać go sosem grzybowym i posypać tuńczykiem rozdrobnionym widelcem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *