Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszelki z boczkiem i kaparami

Składniki:

  • 300 g makaronu muszelki
  • 50 g wędzonego boczku
  • 100 g kaparów w zalewie
  • 6 pieczarek
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekaną cebule i czosnek oraz boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Po około 5 minutach dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
    Trzymać kilka minut na ogniu i dodać jeszcze kapary oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i gotować aż całość stanie się gorąca.
    Doprawić do smaku pieprzem i powstałym sosem polać odcedzony makaron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *