Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z moreli polany jogurtem

Składniki:

  • 6 moreli
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szkl. wody
  • goździk
  • 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej
  • 6 łyżek jogurtu
  • jeżyny

    Sposób wykonania:
    Morele zalać wodą z dodatkiem cukru i goździków i trzymać na małym ogniu do momentu aż się rozgotują.
    Wówczas wyjąć goździki i przetrzeć całość przez sito.
    Następnie galaretkę wymieszać z 2 łyżkami wody i dodać do owocowego musu.
    Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do pucharków i ostudzić.
    Przed podaniem polać mus roztrzepanym jogurtem i udekorować go jeżynami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *