Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z aroonii pod białą pierzynką

Składniki:

  • 2 szkl. owoców aronii
  • łyżeczka liściastej herbaty
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • listki mięty
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • ½ szkl. syropu wiśniowego
  • 2 łyżki śmietanki kremowej

    Sposób wykonania:

    Herbatę zalać 1 ½ szklankami wrzącej wody, dodać cukier i odstawić pod przykryciem na 5minut.
    Po tym czasie herbatę przecedzić i napar odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas zalać nią aronie i całość dokładnie zmiksować na gładki mus, który doprawić do smaku miodem.
    Przełożyć do pucharków do połowy.
    Następnie jogurt ubić ze śmietanką i wlać do pucharków.
    Udekorować listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *