Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus na musie

Składniki:

  • 0,5 l malin
  • 2 szkl. jogurtu
  • 2 łyżki miodu
  • sok z 2 pomarańczy
  • 6 połówek moreli
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • skórka pomarańczowa
  • waflowe rurki

    Sposób wykonania:
    Maliny, miód oraz jogurt zmiksować ze sobą aby powstał puszysty mus.
    Przelać go do połowy pucharków i schłodzić w lodówce.
    Następnie morele zmiksować z dodatkiem soku pomarańczowego oraz cukru.
    Wylać go na truskawkowy mus.
    Ponownie wstawić do lodówki.
    Przed podaniem wbić waflowe Rurak i posypać skórką pomarańczową.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *