Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus brzoskwiniowy z czekoladą

Składniki:

  • 100 g białej czekolady
  • ¾ szkl. śmietanki
  • 2 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • Bita śmietana
  • 6 brzoskwiń
  • rurki waflowe

Sposób wykonania:

  1. 5 brzoskwiń obrać i zmiksować na gładki krem.
    Pozostałe brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
    Następnie czekoladę, śmietanę, mleko, miód oraz cukier puder podgrzewać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści, wówczas dodać zmiksowane brzoskwinie i całość dokładnie wymieszać.
    Przelać do pucharków, przykryć warstwą bitej śmietany i posypać kawałkami owoców.
    Przed podaniem wbić jeszcze waflowe rurki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *