Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus ananasowy na kaszy

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
  • ½ szkl. kaszy manny
  • ½ szkl. cukru
  • sok z 1 cytryny
  • puszka ananasów w syropie
  • 6 łyżeczek dżemu pomarańczowego
  • bita śmietana
  • wiórki czekoladowe

    Sposób wykonania:
    Mleko zagotować z ½ szkl. wody oraz cukrem po czym dodać kasze manną.
    Trzymać na małym ogniu do miękkość i kaszy po czym odstawić do ostygnięcia,
    Wówczas kasze ubić z dodatkiem soku z cytryny i ananasów.
    Gdy składniki  się połączą dodać pokrojone ananasy, ubijać jeszcze chwilę i przełożyć do pucharków.
    Udekorować, bitą śmietaną, dżemem oraz wiórkami czekoladowymi

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *