Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus ananasowy Adama

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. wody
  • 1/2 szkl. kaszki manny
  • 1/2 szkl. cukru
  • sok z cytryny
  • 1 puszka ananasów

    do przybrania:

  • dżem pomarańczowy
  • bita śmietana
  • wiórki czekoladowe

    Sposób wykonania:
    Mleko wymieszać z cukrem, wodą oraz kaszką.
    Zagotować i trzymać na ogniu do miękkości po czym odstawić aby ostygło.
    Kaszkę ubijamy z rozdrobnionym ananasem oraz sokiem z cytryny.
    Przekładamy do pucharków.
    Na samą górę kładziemy krążek z ananasa w środek kładziemy dżem.
    Całość dekorujemy śmietaną i posypujemy wiórkami kokosowymi.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *