Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Murzynek Renatki

Składniki:

  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżka kakao
  • 6 łyżka wody
  • 3 jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • proszek do pieczenia
  • bakalie

Sposób przyrządzenia:
Cukier, margaryna, kakao, woda wymieszać, zagotować i wystudzić. Dodać 3 żółtka. Odlać 1/3 szklanki na polewę. Do reszty dodać mąkę i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodać bakalie. Wymieszać. Na wierzch położyć pianę ubitą z 3 białek. Piec 50 minut w temperaturze 150 stopni. Nie wyjmować od razu z pieca. Polać po wierzchu polewą.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *