Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mufinki z wołowiny

Składniki:

  • 1,5 kg mielonej, chudej wołowiny
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 szklanka posiekanej drobniutko cebuli
  • ½ szklanki drobno posiekanej marchewki
  • 2 rozgniecione w prasce ząbki czosnku
  • 1 szklanka pikantnego keczupu
  • 1 szklanka utartych krakersów
  • 2 łyżki dobrej musztardy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, ulubione zioła do smaku


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulkę, marchewkę, czosnek, zioła, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać ½ szklanki keczupu, wymieszać. W misce wymieszać składniki z patelni, mielone mięso, krakersy, przyprawy i jajka. Tak przygotowaną masą mięsną napełniać posmarowane olejem formy do mufinków, posmarować gorę keczupem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez 25 minut. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *