Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muffiny bananowe

Składniki:

  • 1 op. budyniu bananowego
  • 1 banan
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Szczypta soli
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 125 ml oleju
  • 150 ml mleka

    Sposób wykonania:
    Mąkę wymieszać razem z proszkiem, solą, cukrem oraz sodą.
    Następnie  mleko wymieszać z olejem oraz jajkami i przelać do suchych składników.
    Całość dokładnie wyrzuć i powstałym ciastem wylepić dno małych foremek.
    Obrane banany pokroić w plasterki i ułożyć na cieście.
    Natomiast budyń przygotować według opisu na opakowaniu i rozłożyć na bananach.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *