Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mortadela w cieście smażona

Składniki:

  • ½ kg mortadeli
  • 1 brokuł
  • 6 marchewek
  • łyżeczka cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 1,5 szkl. maki
  • 1,5 szkl. wody
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do mąki wlać wodę, wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Całość  dokładnie wymieszać na gładkie ciasto.
    Mortadele pokroić na plastry, które obtoczyć w mace a potem zanurzać w cieście.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie marchewki pokroić w plastry a brokuł podzielić na różyczki i ugotować osobno w osolonej wodzie.
    Usmażoną mortadele podawać z warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *