Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morelowy suflet

Składniki:

  • 6 moreli
  • 2 szkl. mleka
  • 1 szkl. słodkie śmietanki
  • jajko
  • 4 żółtka
  • 1 szkl. łyżka cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 kostki masła

    Sposób wykonania:

    Morele ułożyć w naczyniu żaroodpornego wysmarowanym masłem układając jeden obok drugiego.
    Posypać je cukrem oraz cynamonem.
    Następnie jajko, żółtka oraz cukier puder zmiksować w trakcie dodając śmietankę i mleko.
    Gdy składniki dokładnie się ze sobą połączą zalać morele.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stypni i piec około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *