Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morelowy mus z biszkoptami

Składniki:

  • 1 szkl. suszony moreli
  • ½ szkl. cukru
  • 50 ml brandy
  • 50 ml likieru pomarańczowego
  • 2 łyżki śmietanki kremówki
  • 8 biszkoptów

    Sposób wykonania:
    Morele zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia odcedzić je , zasypać cukrem i rozgotować na małym ogniu.
    Miękkie owoce przetrzeć przez sito po czym dodać do nich śmietankę oraz likier.
    Całość dokładnie ubić i przelać do małych pucharków w których na dnie położyć po jednym okrągłym biszkopcie.
    Wierzch udekorować biszkoptem iw stawić do lodówki na 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *