Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morelowy krem

Składniki:

 

  • 1 kg moreli
  • 1 ½ szkl. śmietanki kremówki
  • ¾ szkl. cukru
  • 6 listków żelatyny

 

 

Sposób wykonania:
Morele sparzyć po czym obrać ze skórki i usunąć pestki.
Następnie przełożyć do rondla, wsypać cukier.
Przykryć i rozgotować, wówczas przetrzeć je przez  sito.
Postawić na lód i cały czas mieszać do momentu, aż masa zgęstnieje i ostygnie.
Do ostygniętej masy dodać żelatynę rozgoszczoną w wodzie, oraz ubitą śmietankę.
Całość dokładnie wymieszać, przelać do formy i wstawić do lodówki.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *