Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morele w syropie z wódką

Składniki:

  • 4 morele
  • 1 szkl wody
  • 1 szkl. cukru
  • 2 goździki
  • Ziarno ziela angielskiego
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • 100 g wódki

    Sposób wykonania:
    Wodę razem z cukrem, goździkami i zielem doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać obrane morele , przekrojone na połówki.
    Gotować na małym ogniu do momentu, aż owoce się zeszklą.
    Wówczas brzoskwinie wyjąć a do syropu  dodać alkohol i skropić nim owoce.
    Na sam koniec śmietankę ubić razem z cukrem pudrem i udekorować owoce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *