Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Moje ulubione jajecznice

 

Składniki:

    • 2 jajka
    • 2 łyżki mleka
    • 1 łyżeczka masła
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Używając trzepaczki ubić razem w misce jajka, mleko, przyprawy. Patelnie rozgrzać mocno, dodać masło, a gdy się rozpuści dodać mix jajeczny. Obniżyć natychmiast temperaturę. Używając do mieszania łopatki która przesuwamy na brzegi nie ścięte jajko dosmażyć do pożądanej konsystencji.
Wariacje:
Do tak przygotowanej jajecznicy dodać pokrojony w kostkę ser cheddar lub mozzarella.
Do tak przygotowanej jajecznicy dodać ulubioną salsę i utarty ser
Do tak przygotowanej jajecznicy dodać usmażoną na maśle młodą cukinię pokrojoną w kostkę, cebulkę. Całość polać sosem pomidorowym do spaghetti.
Do tak przygotowanej jajecznicy dodać pokrojone w kostkę i obrumieniane na maśle białe pieczywo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *