Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Modra psuta w winie

Składniki:

  • 1 kg czerwonej kapusty
  • 1/8 l czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki rodzynek
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • odrobina soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym zalać ją winem.
    Dodać jeszcze miód, rodzynki oraz sól.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
    Po tym czasie doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją niewielką ilość wodą i dodać do kapusty.
    Całość dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *