Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Modra kapusta z jabłkami i rodzynkami

Składniki:

  • ½ kg czerwonej kapusty
  • 1 winne jabłko
  • garść rodzynków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Kapustę obrać z zewnętrznych liści po czym drobno ją poszatkować.
Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać do niej kapustę.
Podlać odrobiną gorącej wody i dusić kilka minut  pod przykryciem.
Wówczas dodać  obrane i pokrojone jabłko oraz wcześniej namoczone w wodzie rodzynki.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz miodem.
Zdjąć z ognia i na sam koniec dodać jeszcze sok z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *