Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młoda kapusta z żeberkami

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 1 kg chudych żeberek
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej

    Sposób wykonania:
    Żeberka podzielić na porcje a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym podlać je odrobiną wody dodać przyprawy i trzymać na małym ogniu około 40 minut.
    W między czasie poszatkować kapustę i dodać ja do mięsa.
    Dusić jeszcze 30 minut.
    Po tym czasie doda koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *