Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mleko sojowe

 

Składniki:

  • szklanka soi
  • 6 łyżeczek miodu
  • ok. 3/4 szklanki wiórek kokosowych
  • 2/3 łyżeczki soli

 

 

Sposób wykonania:

  1. Dzień przed przygotowywaniem mleka soje zalać wodą i pozostawić na całą
    noc. Rano przepłukać soję pod bieżącą wodą.
    Następnie miksować tak aby uzyskać konsystencję śmietany 1 szklankę soi na 3 szklanki wody.
    Przecedzić. Powstałą masę znów zmiksować z 1 szklanką wody i znów
    przecedzać.  Gotować przez 15 minut dodając 2/3 łyżeczki soli i 3/4
    wiórek koksowych. Przed spożyciem posłodzić miodem.
    Smacznego.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Piotrek Gębala

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *