Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mleczno- warzywny napój

Składniki:

  • 1 litr zsiadłego mleka
  • 3 marchewki
  • 1 seler
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki zakwasu buraczanego
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanego zielonego koperku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Zsiadłe mleko schłodzić w lodówce. Warzywa umyć, obrać i w sokowirówce wycisnąć sok,  połączyć z sokiem warzywnym, zakwasem buraczanym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Tak przygotowany sok przelać do wysokich szklanek i obficie posypać posiekaną natką pietruszki i zielonym koperkiem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *