Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mizeria z pomidorami i jajkiem

Składniki:

  • 50 dag ogórków
  • 15 dag korniszonów
  • 15 dag pomidorów
  • 1 główka sałaty
  • 1 jajko ugotowane na twardo

    Sos:

  • 1 szkl. śmietanki
  • 50 ml czystej wódki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ogórki obrać i pokroić w plasterki, obrane pomidory i jajka pokroić w kostkę a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie śmietanę wymieszać z wódką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *