Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mintaj pod kołderką

Składniki:

  • 1/2 kg filetów z mintaja (pangi, tilapii)
  • 1 cebula
  • sok z połowy cytryny
  • szklanka gęstej śmietany
  • łyżka startego, żółtego sera
  • zioła prowansalskie
  • garść posiekanej zieleniny
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rybę natrzeć sokiem z cytryny, solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 1/2 godziny. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce  tłuszczu. Śmietanę ubić z mieloną papryką, wymieszać z cebulą i doprawić solą i pieprzem. Rybę zalać sosem śmietanowym, posypać startym serem, i wstawić ponownie do piekarnika. Zapiekać tak długo, aż kołderka lekko się zrumieni, a ser stopi.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *