Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini tosty z avocado

Składniki:

    • bułka francuska (weka)
    • 2 łyżki masła
    • 1 dojrzałe avocado
    • sok z cytryny


    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę pokroić w plastry, ułożyć na blasze do zapiekania, obrumienić w dobrze nagrzanym piekarniku. W międzyczasie rozkroić avocado na połowę, wydrążyć łyżką miąższ, skropić natychmiast sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem na gładką masę. Przyrumienione na złoto kromki z bułeczki posmarować cienko masłem i pastą z avocado. Każdą kromkę przekroić na 2, 3 części. Kolej na wariacie. Mini tosty możemy uatrakcyjnić dodatkiem wędzonego łososia, wędliny, śledzia itp. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *