Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini pulpeciki w pomidorowym sosie

Składniki:

 

  • ½ szkl. bułki tartej
  •  
  • ¼ szkl. mleka
  • 35 dag mielonej wołowiny
  • 1 jajko
  • ½ szkl. startego sera pecorino
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta suszonych płatków czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • gotowy sos pomidorowy

 

 

 

Sposób wykonania:

Do mięsa mielonego dodać namoczoną w mleku bułkę, starty ser, posiekany czosnek, natkę pietruszki, płatki papryki oraz jajko.
Całość dokładnie wyrobić, doprawiając do smaku solą ora pieprzem.
Następnie z powstałej masy formować małe pulpety, które obrumienić na rozgrzanej oliwie, wówczas przełożyć pulpety do rondelka i zalać je sosem pomidorowym.
Trzymać na ogniu ok. 30 minut.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *