Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini pizze Karoliny

Składniki:

  • 1 bułka paryska
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 20 dkg szynki drobiowej
  • 5 łyżek masła
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 30 dkg żółtego sera gouda
  • zioła prowansalskie
  • liście sałaty

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę paryską kroimy na kromki o grubości ok. 1 cm. Każdą kromkę nacieramy zmiażdżonym uprzednio czosnkiem i smarujemy połową masła. Pieczarki kroimy w kosteczkę, cebulę siekamy i na rozgrzanej patelni na maśle podsmażamy. Doprawiamy ziołami. Na kromki nakładamy farsz grzybowy, szynkę i żółty ser. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera. Gotowe mini pizze wykładamy na półmisek wyłożony listkami sałaty. Dobrze smakuje z pikantnym ketchupem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *