Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini marchewki z ananasem

Składniki:

    • 2 szklanki mini marchewek
    • 1 puszka ananasa w kawałkach
    • 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej
    • szczypta mielonego cynamonu
    • 1 łyżka masła
    • cukier do smaku
    • ½ łyżeczki octu balsamicznego


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu dusić marcheweczki z dodatkiem wody aż będą odpowiednio miękkie. Ananasa obsączyć z zalewy, zalewę zachować.  W małym rondlu wymieszać zalewę z ananasa, skrobię kukurydzianą, cynamon, cukier, szczyptę soli i ocet balsamiczny, doprowadzić do wrzenia, podgrzewać aż sos zgęstnieje. Do marchewki dodać ananas, chwilę podgrzewać, dodać sos, wymieszać. Skorygować smak i podawać. Znakomity dodatek do dań mięsnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *