Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowe babeczki z bitą śmietaną

Składniki:

  • 1 ½ szkl. mleka
  • ½ szkl. słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 15 migdałów
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka budyniu migdałowego
  • 1 szkl. płatków migdałowych
  • łyżka cukru pudru
  • bita śmietana

    Sposób wykonania:
    Migdały sparzyć wrzątkiem po czym je posiekać i zalać mlekiem.
    Dodać jeszcze masło oraz cukier i gotować 3 minuty na małym ogniu, wówczas dodać śmietankę i mąkę ziemniaczaną wymieszaną  i budyń z resztą mleka.
    Całość wymieszać i zagotować  po czym przelać do małych salaterek i odstawić do ostygnięcia.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypać płatkami migdałowymi.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *