Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowa babka Oli

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 220 g cukru pudru
  • 100 g migdałów
  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczka soku cytryny
  • ½ opakowania cukru waniliowego
  • masło
  • bułka tarta
  • 250 g cukru pudru
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę, sok z cytryny, sól oraz cukier puder, wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę oraz zmielone migdały, delikatnie połączyć.
    Następnie przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 45min.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *