Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miętowy krupnik

 

Składniki:

  • ½ szkl. kaszy perłowej jęczmiennej
  • 1 łyżka masła
  • cebula
  • 4 łyżki posiekanej mięty
  • 3 szkl. bulionu
  • 1 szkl. jogurtu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać szklanką wody i odstawić na 1 godzinę.
    Po tym czasie wlać jeszcze bulion i gotować razem około 15 minut.
    W między czasie posiekać cebulkę, którą zeszklić na rozgrzanym maśle.
    Wówczas przełożyć ją do zupy razem z posiekaną miętą.
    Pozostawić na ogniu około 20 minut.
    Na koniec dodać jeszcze jogurt i całość dokładnie wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *