Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miętowy chłodnik na jogurcie

 

Składniki:

  • 3 szkl. jogurtu
  • 1,5 szkl. lekkiego bulionu
  • sok z 1 cytryny
  • 1 ogórek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek drobno posiekanych listków mięty
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Czosnek rozetrzeć razem z solą oraz pieprzem, wymieszać z sokiem z cytryny.
    Po czym wlać bulion razem z jogurtem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać obrany ogórek pokrojony na plasterki oraz listki mięty.
    Ponownie wymieszać i przed podaniem schłodzić w lodówce.   

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *