Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso mielone w liściach kapusty

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego mielonego
  • 15 dużych liści kapusty włoskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 3 jajka2 łyżki kaszy mannej
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 duża bułka
  • 2 cebule
  • szczypta rozmarynu
  • mielona gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz do smaku
  • olej


 

Sposób przyrządzenia:
Liście kapusty obgotować, osączyć. Bułkę namoczyć ,paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć. Połączyć z mięsem, jajkami i kaszą manną. Doprawić solą i pieprzem, dodać musztardę, gałkę muszkatołową i rozmaryn. Wyrobić dokładnie masę. Na foli aluminiowej rozłożyć liście kapusty, rozłożyć przygotowane mięso i zwinąć roladę, pomagając sobie folią. Ułożyć na blaszce, zrosić olejem i piec około godziny w temperaturze 190 stopni. Gotową roladę wyłożyć na półmisek.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *