Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsny sos do spaghetti Kacpra

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na sos do spaghetti Kacpra. Lista zakupów: mięso z łopatki, cebula, czosnek, tymianek i bazylia.  
 

Składniki:

  • 500 g mięsa z łopatki 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Mięso można kupić już zmielone lub samemu zrobić to w domu. 
    Następnie obraną cebulę i czosnek wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Gdy lekko się przesmażą wrzucić mięso.
    Trzymać na ogniu, aż ładnie się zarumieni.
    Wówczas dodać pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać bazylię oraz tymianek.
    Trzymać jeszcze chwilę na ogniu, aż całość zgęstnieje.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *