Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z ryżem Matyldy

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne mielone z ryżem Matyldy. Aby je wykonać będziesz potrzebować: mięsa mielonego, ryżu, jajek i czosnku.    
 

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa z wieprzowiny
  • 1 woreczek ryżu 
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka cząbru
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Gotowy odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas przełożyć go do mięsa mielonego.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bułkę tartą.
    Wbić jeszcze jajka i dodać rozmaryn oraz cząber.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować owalne kotleciki.
    Kłaść je na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *