Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielona wieprzowina z pieczarkami

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • 2 pióra szczypioru
  • ½ kostki rosołowej
  • ½ szkl. rosołu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ½ łyżki smalcu
  • 10 dag mielonej wieprzowiny
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżki sosu hoisin
  • ½ łyżeczki ketchupu
  • 1/5 łyżeczki przyprawy chili

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym oleju przesmażyć pokrojone grzyby po czym je wyjąć a na tej samej patelni rozgrzać smalec, wówczas dodać mięso i smażyć ok. 2 min i ponownie włożyć grzyby.
    Całość wymieszać i dodać sos sojowy,  sos hoisin, ketchup, chili, cukier oraz kostkę rosołową rozpuszczoną w rosole oraz posiekany szczypior.
    Ponownie wymieszać i dosmażyć na małym ogniu.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszkę L

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *