Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielona pieczeń z ananasem

Składniki:

  • 80 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 kromka chleba
  • ½ szkl. soku pomidorowego
  • 1 jajko
  • olej
  • 5 plastrów ananasa
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cebulę posiekać a kromki chleba pokroić w małe kosteczki i dodać całość do mięsa razem z jajkiem i sokiem.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować pieczeń, którą ułożyć w brytfannie i skropić olejem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
    Po tym czasie obłożyć mięso plastrami ananasa i posypać wiórkami masła.
    Piec jeszcze około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *