Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Melon w cieście francuskim

Składniki:

  • 50 dag ciasta francuskiego
  • 1 melon
  • 1 szkl. kremowej śmietanki
  • 10 dag cukru pudru
  • 5 dag masła
  • kilka truskawek

Sposób wykonania:

  1. Obranego melona pokroić, oprószyć cukrem i obsmażyć na rozgrzanym maśle.
    W między czasie ciasto rozwałkować i wylepić nim dno formy wyłożonej pergaminem.
    Posypać resztą cukru iw stawić do piekarnika rozgrzanego do1 80 stopni na 20 minut.
    Po tym czasie wyjąć a gdy ostygnie pokroić na 3 równe trójkąty.
    Na pierwszym trójkącie rozsmarować ubitą śmietanę, przykryć drugim, rozłożyć melona i przykryć trzecim kawałkiem ciasta.
    Posypać cukrem pudrem i udekorować truskawkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *