Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek z kajmakiem

Składniki:

  • kruche ciasto
  • masło
  • 250 g masła
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mleka w proszku
  • cukier waniliowy
  • 3 żółtka
  • kolorowe cukierki

    Sposób wykonania:
    Ciastem wylepić dno i boki formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
    W między czasie masło stopi razem z cukrem w a rondelku po czym dodać mleko w proszku i trzymać na małym ogniu, aż całość zgęstnieje, wówczas zdjąć z ognia ucierać dodając po jednym żółtku.
    Doprawić do smaku cukrem waniliowym i rozsmarować na cieście.
    Gdy ostygnie udekorować cukierkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *