Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek nugatowy

Składniki:

  • kruche ciasto
  • masło
  • 2 szkl. cukru
  • 200 g miodu
  • 6 białek
  • łyżeczka cukru
  • 400 g mieszanych owoców
  • aromat rumowo
  • migdały
  • czekoladowe ozdoby

Sposób wykonania:

  1. Ciasto rozwałkować i wykroić dwa placki 30 na 40 cm, ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i upiec w rozgrzanym piekarniku.
    Następnie orzechy rozsypać na blasze i również wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut po czym rozłożyć je na cieście.
    Następnie cukier rozpuścić w szklance wody gotując na małym ogniu po czym dodać miód i całość ucierać kilka minut.
    Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo syrop.
    Doprawić aromatem i rozłożyć na cieście.
    Udekorować migdałami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *