Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek królewski z migdałami

Składniki:

  • 12 łyżek masła
  • 1 1/5 szkl. mąki
  • 5 jajek
  • ½ szkl. posiekanych słodkich migdałów
  • 5 posiekanych gorzkich migdałów
  • 1 szkl. cukru
  • ½ łyżki masła
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć do białości, wówczas dodać jajka, mąkę, migdały oraz cukier.
    Całość dokładnie utrzeć.
    Następnie przełożyć ciasto do brytfanny wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 2 godzin.
    Po upieczeniu polukrować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *