Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Masło pomidorowe Katarzyny

Dziś przepis na masło / pastę pomidorową. Która idealnie sprawdzi się jako smarowidło np. do kanapek lub jako dodatek do przekąsek. Aby go wykonać potrzebujesz: masła, suszonych pomidorów, żółtego sera, ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  •  150 g masła
  •  20 dag suszonych pomidorów 
  •  2 łyżki startej na miazgę cebuli
  •  2 łyżki startego żółtego pikantnego sera
  •  ½ łyżeczki bazylii
  •  ½ łyżeczki oregano
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pomidory odsączyć z zalewy, pozostawiając jej tylko 2 łyżeczki.
    Wówczas dodać do nich masło i razem zmiksować.
    W trakcie miksowania dodać jeszcze cebulę oraz ser.
    Gdy wszystkie składniki się połączą dodać bazylię i oregano.
    Całość przemieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą pastę schłodzić w lodówce przed podaniem.
     
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *