Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Masa serowa

 

Składniki:

  • ½ kg tłustego nie kwaśnego sera
  • 5 dkg masła
  • 10-15 dkg cukru
  • 2-3 żółtka
  • 3 dkg skórki pomarańczowej

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ser zmielić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier, ser i ucierać na gładką masę. Dodać wanilię, drobno posiekaną skórkę  pomarańczową. Masa smaczna jest z dodatkiem 5 dkg orzechów włoskich lub zmielonych migdałów, lub 3 dkg rodzynek. Masę serową na wierzch do placków drożdżowych lub bułeczek dobrze jest wymieszać z pianą z białek, pozostałych po oddzieleniu od żółtek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *