Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Masa budyniowo-kokosowa

 

Składniki:

  • 0,5 l mleka
  • 25 dag masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 8 łyżek kokosu
  • 5 żółtek
  • 3-4 łyżki cukru kryształu
  • 1 cukier waniliowy

 

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę oraz kokos.
    Dodać jeszcze żółtka i całość dokładnie wymieszać.
    Trzymać na małym ogniu aż powstanie gesty budyń po czym zestawić go z ognia do ostygnięcia.
    W między czasie utrzeć masło po czym wymieszać go z budyniem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *