Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowany rosbef

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki gęstego sosu sojowego
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 30 dkg pomidorów

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w cienkie plasterki w poprzek włókien. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, wymieszać z pieprzem i sosem sojowym, dodać mięso, odstawić na 30 minut do marynowania. 2 cebule obrać, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na głębokiej patelni, zeszklić cebulę, dodać mięso z marynatą. Mieszając smażyć  1 minutę. Dodać pomidory i 1/8 litra wody. Dusić bez przykrycia kilka minut/ stale mieszając/, do pozostania niewielkiej ilości sosu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *