Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane warzywa z grilla

Składniki:

 

  • 2 przekrojone wzdłuż młode cukinie
  • 1 duża, oczyszczona, pokrojona na ćwiartki czerwona papryka
  • 1 duża, oczyszczona, pokrojona na ćwiartki żółta papryka
  • 1 pokrojony w plastry bakłażan
  • 1 bulwa kopru włoskiego pokrojona wzdłuż na ćwiartki

     

    Marynata:

  • ½ szklanki oliwy
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • ¼ szklanki posiekanej naci pietruszki
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Warzywa opłukać, osuszyć, oczyścić ze zbędnych części, pokroić jw. Składniki marynaty wymieszać. Rozdrobnione warzywa umieścić w torbie foliowej, dodać marynatę, torbę zamknąć, przez chwilę nią potrząsać aby zawartość dokładnie się wymieszała. Odstawić na minimum 30 minut, po tym czasie obsączyć. Piec na średnio nagrzanym grillu przez około 5 minut obracając kilkakrotnie. Podczas pieczenia zraszać marynatą.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *