Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane kotlety Karoliny

Składniki:

  • 12 kotletów wieprzowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/8 l oleju
  • 2 łyżki papryki mielonej
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 20 ml winiaku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki płynnego miodu akacjowego
  • 1 łyżka ketchupu
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżeczka ziele angielskiego

    Sposób wykonania:
    Wszystkie składniki oprósz mięsa dokładnie ze sobą wymieszać.
    Tak powstałą marynatą posmarować mięso i wstawić do lodówki na około 6  godzin.
    Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i grillować około 15 minut, co jakiś czas odwracając.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *